Placeholder

Recept voor plaatpizza met venkel en paprika

Een avondje met pizza hoeft niet saai te zijn. Wat als je die pizza namelijk eens helemaal zelf maakt? Naar je eigen smaak en vers uit je eigen oven.

Een avondje met pizza hoeft niet saai te zijn. Wat als je die pizza namelijk eens helemaal zelf maakt? Naar je eigen smaak en vers uit je eigen oven.

Lunchgerecht.

Boodschappenlijstje:

  • 200 g kant-en-klare pasta-tomatensaus (bijv. met basilicum)
  • 1 venkelknol, kern verwijderd en in dunne repen
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 100 g geraspte pittige kaas

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 el olijfolie
  • een halve tl zout
  • Extra: ingevette bakplaat.

Aan de slag!

  1. Maak eerst het deeg. Meng in een kom de bloem met de gist, olijfolie en het zout en voeg 150 ml lauwwarm water toe.
  2. Kneed het tot een soepel deeg.
  3. Voeg als het deeg te droog is nog een klein scheutje water toe en als het te nat is een kleine hoeveelheid bloem.
  4. Leg het deeg in een met olie bestreken kom en dek af met een vochtige theedoek.
  5. Laat ca. 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  6. Verwarm de oven voor op 225°C.
  7. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot de grootte van de bakplaat.
  8. Leg het deeg erop.
  9. Bestrijk met de tomatensaus.
  10. Beleg de pizza met de venkel, paprika, chilipeper en ansjovis. Strooi er de geraspte kaas over.
  11. Bak de pizza in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  12. Gebruik het groen van de venkel als garnering.
  13. Snijd in stukken en serveer met een rucolasalade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus 1 uur rijzen en 15 min bakken.
Weinig tijd? Maak de bodem met kant-en-klaar pizzadeeg en -saus.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.