Recept voor poké bowl royal
17 september 2019
De poké bowl is hip en ook nog eens erg smakelijk. Deze is in ieder geval makkelijk en snel te maken. Lekker om mee te nemen of gewoon heerlijk voor thuis!
De poké bowl is hip en ook nog eens erg smakelijk. Deze is in ieder geval makkelijk en snel te maken. Lekker om mee te nemen of gewoon heerlijk voor thuis!
Bereidingstijd: 15-20 min.
Ingrediënten:
• 150 g zilvervliesrijst
• 1-2 el sushi azijn
• 1 flesje sesamdressing
• 250 g sugar snaps
• 2 avocado’s
• 1 tl chilivlokken
• 1 el zwart- en wit sesamzaad
• 80 g gemengde sla
• 100 g porchetta of gegrilde beenham
• 4 zachtgekookte eitjes
• 1 zakje gedroogd zeewier
• ½ bakje cress
Ook lekker: Recept voor een Lazy Poke Bowl
Aan de slag
1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de rijst op smaak met de sushi azijn en 1-2 eetlepels sesamdressing.
2. Verwijder eventueel de uiteinden van de bonen en kook ze in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water. Maak de avocado’s schoon, halveer ze en haal de grote pit eruit. Leg deze samen met de rijst in een kom.
3. Strooi de chilivlokken en de helft van de zaadjes over de rijst heen. Maak de sla aan met 1-2 eetlepels van de sesamdressing en leg deze met alle overige ingrediënten in de bowl. Garneer met het zeewier, cress en overige sesamzaadjes.
Tip: handig om mee te nemen in een afsluitbare (ronde) meeneembox. Maak dan wel de salade vlak voor serveren aan met de dressing!
Probeer ook eens: Recept voor pastasalade met surimi en grapefruit
Alle recepten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.