Placeholder

Recept voor pompoenspaghetti met pesto

Pompoen kun je op allerlei manieren eten, bijvoorbeeld als frietjes. Maar je kunt er ook spaghetti van maken. 

Pompoen kun je op allerlei manieren eten, bijvoorbeeld door een salade. Maar je kunt er ook spaghetti van maken.

Recept voor vier personen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
– 150 g rucola
– 100 ml olijfolie
– 50 g Parmezaan + extra om te garneren
– 75 g walnoten, geroosterd en grofgehakt
– 300 g spaghetti
– 400 g pompoenspaghetti (koelvers)

Aan de slag:
Maak met de staafmixer pesto van de helft van de rucola, de olijfolie, bijna alle Parmezaan, knoflook en 50 gram walnoten. Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe als het water kookt en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de pompoenspaghetti toe. Giet af en laat even uitstomen. Doe in een kom en schep de pesto en rest van de rucola erdoor. Schaaf er nog een beetje Parmezaan over en bestrooi met de rest van de walnoten.

Tip:
Je kunt ook voorgesneden pompoenblokjes gebruiken in plaats van pompoenspaghetti. Die vind je in de koeling van de groente-afdeling van sommige supermarkten, ze zijn meestal per 400 g verpakt.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.