Recept voor portobello-burgers met mozzarella en paprika
3 april 2015
Mmm, deze bijzondere burger smaakt wel erg goed!
Mmm, deze bijzondere burger smaakt wel erg goed!
Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 portobello-paddenstoelen
- 1 el olijfolie
- 3 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in dikke repen
- 1 bol (buffel)mozzarella, in plakjes
- 4 kleine ciabattas
- 2 el rode of groene pesto
- 2 handenvol rucola
- Extra: grillpan
Aan de slag!
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de portobello-paddenstoelen rondom dun met olie.
- Leg ze in de pan en gril ze 2-3 minuten; keer ze halverwege.
- Zet het vuur laag, leg de paddenstoelen op de bolle kant.
- Strooi wat zout en peper in de holtes.
- Verdeel de repen paprika en plakjes mozzarella erover.
- Dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat de kaas zachtjes smelten.
- Neem ze uit de pan.
- Halveer de ciabattas.
- Leg ze met de snijkanten in de grillpan en rooster ze kort tot ze lichtbruin zijn.
- Besmeer de snijkanten met pesto.
- Beleg de onderste helften met rucola en leg er de portobello-burgers op.
- Dek af met de bovenste helften ciabatta.
Tip: lekker met geroosterde courgette uit de oven.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.