Placeholder

Recept voor portobelloburgers met brie en cranberrycompote

Heerlijk: De cranberrycompote zorgt voor een friszoete touch

Heerlijk: De cranberrycompote zorgt voor een friszoete touch

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-4 el olijfolie
-2 teentjes knoflook, geperst
-geraspte schil van 1 onbespoten citroen
-1 el citroensap
-zout en peper
-4 portobello’s, steeltjes volledig verwijderd en goed schoongeborsteld
-8 plakjes brie van ca. 4 x 4 cm
-4 hamburgerbroodjes
-handvol gemengde groene sla
-4 tl cranberrycompote
versgemaakte frietjes of aardappelpartjes, voor erbij

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Kluts de olijfolie, knoflook, citroenrasp, citroensap en zout en peper in een kommetje. Leg de portobello’s ondersteboven op een bakplaat en verdeel het mengsel eroverheen. Bak de portobello’s gedurende 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, draai de portobello’s om een en haal de bolle kant goed door het vrijgekomen vocht. Leg ze met de bolle kant naar boven op de bakplaat en beleg met de brie. Zet de portobello’s 2 minuten onder de grill of totdat de kaas is gesmolten. Snijd de broodjes doormidden, beleg de onderste helft met de sla, leg de warme portobello er voorzichtig op en maak de burger af met een theelepel van de cranberrycompote en de bovenste helft van het broodje. Serveer met versgemaakte frietjes of aardappelpartjes.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Oventijd: ca. 17 minuten

Tips:
-Hou je niet van brie? Vervang die dan door mozzarella.
-Beleg je portobello-burger met wat je maar wilt: andere soorten kaas, gebakken uitjes, plakjes tomaat, ketchup…
-Serveer er versgemaakte frietjes of aardappelpartjes bij.
-Maak de portobello’s op dezelfde manier klaar en serveer ze met een roereitje of op geroosterd brood bij het weekend-ontbijt. Mmm!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, Zara home.