Placeholder

Recept voor.. Portugese kip

Een lekker pittig Portugees kiprecept om nog even in zomerse sferen te blijven.

Een lekker pittig Portugees kiprecept om nog even in zomerse sferen te blijven.

Boodschappenlijstje voor 2 personen: 
4 ontbeende kippendijen of 350 g scharrelkipfilets in stukjes
1 eetl. Piri Piri kruiden (‘spicy’– toko)
-4 eetl. olijfolie, 1½ dl witte of rode Port
-1 zak roerbakgroenten (supermarkt)
-1 theel. kurkuma of geelwortel (potje supermarkt)
-2 eetl. gehakte gember (pot notenwinkel)
-1 gele paprika in reepjes of gegrilde uit pot in reepjes (supermarkt)
-ketjap manis (zoet)
-1 halve gerookte kipfilet, diverse slasoorten
-1 hardgekookt ei in partjes en sladressing als tunkruiden (supermarkt)

Bereiding:
*Bestrooi de kip aan beide zijden met de kruiden.
*Verwarm de helft van de olie in een hapjespan.
*Bak hierin de kip rondom bruin.
*Voeg de Port toe en laat de kip in ca. 40 minuten zachtjes pruttelen.
*Keer de kip zo nu en dan en bedruip met het braadvocht.
*Verwarm na 20 minuten de overige olie in een wok.
*Roerbak hierin de groenten met de kruiden, de gember en de paprika.
*Maak de groenten op smaak af met sojasaus.
*Neem de gerookte kip uit de koelkast.
*Verdeel de gewassen sla over twee schaaltjes.
*Snijd de kip in flinterdunne plakjes.
*Voeg die met het ei en de dressing toe aan de salade.
*Lekker met gekookte eiermie.

Kiptip: vervang ontbeend kippendijvlees door kipfilets en neem een kant-en-klare ovenschotel met kip.

Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nL

Lekkere kiprecepten: www.kiprecepten.nl