Recept voor preiroerbak met tofu
26 januari 2015
Dit vegetarisch hoofdgerecht zal iedereen smaken. Wil je het wat pittiger, voeg dan sambal of hete pepers toe.
Dit vegetarisch hoofdgerecht zal iedereen smaken. Wil je het wat pittiger, voeg dan sambal of hete pepers toe.
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 375 g tofu, in blokjes
- 6 el sojasaus
- 2 limoenen
- 2 el wokolie
- 2 preien, in ringen
- 250 g champignons, in plakjes
- 2 el vloeibare honing
- 75 g ongezouten cashewnoten
- 2 bosuitjes, in ringen
Aan de slag!
- Dep de tofu goed droog en schep in een schaal om met 3 el sojasaus en het sap van 1 limoen. Marineer 10 min.
- Verhit in een wok de olie.
- Bak de tofu in al omscheppend bruin.
- Voeg de prei en de champignons toe en bak de groenten in 4 min. beetgaar.
- Voeg de honing en rest van de sojasaus toe.
- Schep de noten en bosuitjes erdoor en breng op smaak met peper.
- Serveer met de laatste in partjes gesneden limoen. Lekker met witte rijst of noedels.
Tip Voeg voor een pittige roerbak wat sambal of een fijngesneden rode peper (zaadlijsten verwijderd) toe.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.