Placeholder

Recept voor Provençaals rundvleesstoofpotje met rode wijn

Heerlijk: Provençaals rundvleesstoofpotje

Heerlijk: Provençaals rundvleesstoofpotje

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-650 g bieflappen, in grote stukken gesneden
-zout en peper
-2 el olijfolie
-klontje boter
-2 sjalotjes, fijngesneden
-1 el Provençaalse kruiden
-2 el bloem
-350 ml hete runderbouillon
-200 ml rode wijn
-schil van ½ onbespoten sinaasappel
-1 laurierblaadje
-1 winterpeen, geschild en in plakjes gesneden
-100 g olijven
-fijngesneden platte peterselie, ter garnering

Aan de slag!
Verhit de olijfolie en boter in een braadpan met zware bodem en bak de helft van het vlees rondom bruin in 1 minuut. Voeg zout en peper tijdens het bakken toe. Haal het vlees uit de pan, doe het op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Bak de rest van het vlees, voeg zo nodig een scheutje meer olijfolie toe. Schep dit gedeelte ook op het bord en dek het af. Bak de sjalotjes en kruiden in 1 minuut in het achtergebleven vet. Roer de bloem er goed door en schenk de hete runderbouillon al roerend in de pan. Voeg de rode wijn, sinaasappelschil, laurierblaadje en winterpeen toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, doe het vlees (en de vleessappen) terug in de pan en laat de stoofpot 5 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de olijven toe. Laat het gerecht nog 10 minuten onafgedekt koken. Verwijder de sinaasappelschil en het laurierblaadje, voeg naar smaak zout en peper toe en serveer. Garneer met de peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tips: 
Bieflappen zijn snel klaar, maar niet zo mals als sudderlappen. Heb je een hele zondagmiddag? Neem dan sudderlappen en laat het gerecht minstens 2 uur pruttelen!
-Haal het vlees even tevoren uit de koelkast en dep het voor het bakken goed droog.
Maak een krachtige runderbouillon door een bouillonblokje in 350 ml heet water op te lossen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.