Recept voor pure kersenbonbons op een stokje
26 oktober 2012
Mmm, zien deze kersenbonbons er niet heerlijk uit? Lekker bij de koffie dit weekend!
Mmm, zien deze kersenbonbons er niet heerlijk uit? Lekker bij de koffie dit weekend!
Voor 12 bonbons.
Boodschappenlijstje:
- 24 verse kersen
- 75 ml kirsch (slijter)
- 1 el suiker
- 100 g pure chocolade, in stukjes
Extra: kersenontpitter, bakpapier, 12 (bamboe)prikkers
Aan de slag!
- Verwijder de steeltjes van de kersen.
- Ontpit de kersen met de kersenontpitter.
- Meng in een schaaltje de kirsch met de suiker en roer er de kersen door.
- Laat de kersen afgedekt in de koelkast een nacht marineren.
- Laat de kersen goed uitlekken in een zeef.
- Smelt de chocolade in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie).
- Haal de kom van het vuur zodra de chocolade is gesmolten.
- Bekleed een bord met bakpapier.
- Prik aan elke prikker 2 kersen, wentel ze voorzichtig door de gesmolten chocolade en leg ze op het bord.
- Laat de chocolade in de koelkast in ongeveer 30 minuten hard worden.
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus marineren en koelen.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.