Recept voor puree met bloemkool, basilicum en citroen
15 december 2015
De combinatie van bloemkool en citroen is geweldig lekker. Serveer deze romige puree bij een gebakken visje. Dat wordt smullen!
De combinatie van bloemkool en citroen is geweldig lekker. Serveer deze romige puree bij een gebakken visje. Dat wordt smullen!
Bijgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
–1 kg kruimige aardappels
–1 bloemkool (ca. 750 g), in roosjes
–125 ml slagroom
–50 g gerapte Parmezaanse kaas
–Een handvol basilicumblaadjes, fijn gesneden
–geraspte schil van 1 (biologische) citroen (alleen het geel)
Extra: pureestamper
Aan de slag!
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in een pan met ruim water en wat zout in ca. 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes toe, leg een deksel op de pan en kook ze mee. Giet aardappels en bloemkool af. Voeg de slagroom toe en stamp alles met een pureestamper tot puree. Meng er de kaas, basilicum en citroenrasp door. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip: Maak de puree van tevoren klaar en gratineer hem in de oven.Schep de puree in een ingevette ovenschaal en strooi er nog 50 g Parmezaanse kaas over. Bak de puree in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Rice, Stapelgoed.