Placeholder

Recept voor quiche lorraine

Lekker weer betekent: naar buiten met een picknickkleed en een mand vol lekkers. Deze quiche lorraine is een echte klassieker en kun je makkelijk meenemen.

Lekker weer betekent: naar buiten met een picknickkleed en een mand vol lekkers. Deze quiche lorraine is een echte klassieker en kun je makkelijk meenemen.

Lunch- of hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
• 200 g spekblokjes
• 100 ml melk
• 3 eieren
• 250 g crème fraîche
• 1 mespunt nootmuskaat
• 120 g geraspte gruyère (kaas).
Extra nodig: springvorm van 24 cm

Ook lekker bij de picknick: vers Frans stokbrood

Aan de slag

1. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg. Snijd eerst een ruime cirkel eruit om de bodem te bekleden, deze moet ongeveer een centimeter omhoog tegen de wand staan. Snijd dan repen uit het deeg om de zijkanten te bekleden. Druk het deeg goed op elkaar.
2. Bak de spekjes uit op matig vuur tot ze krokant zijn.
3. Pureer in een maatbeker melk, eieren, crème fraîche en nootmuskaat. Roer de kaas en spekjes erdoor en giet uit over de bodem van de quiche. Duw de zijkanten van het deeg tot een centimeter boven de vulling, mochten ze er flink bovenuit steken.
4. Bak de quiche 25 – 30 minuten in het midden van de oven.
5. Laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Snijd in punten.

Picknicktip: doe de gesneden quiche terug in de springvorm en zet er een passend bord op. Wikkel in folie en vervoer.

Probeer ook eens een paprikaquiche met tonijn