Placeholder

Recept voor quiche met gerookte ham en bosui

Lekker taart bakken op zondag. En niet zomaar een, maar een heerlijke hartige quiche.

Lekker taart bakken op zondag. En niet zomaar een, maar een heerlijke hartige quiche.

Recept voor 2-4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5-6 bosuien
  • 1 pakje gerookte ham
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout/peper
  • eventueel andere kruiden zoals knoflookpoeder, oregano, basilicum

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. 
  2. Vet een springvorm in met boter, olie of een bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg.
  3. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
  4. Snijd de gerookte ham in kleine stukjes en de bosuien in ringetjes.
  5. Meng de mascarpone vervolgens met de 2 eieren en voeg het paprikapoeder, snufje zout/peper en eventueel andere kruiden toe.
  6. Roer alles goed door.
  7. Verdeel de ham en bosui over het bladerdeeg en giet vervolgens het ei/mascarpone mengsel over de bosui en ham.
  8. Zet de quiche voor circa 30-40 minuten in de oven totdat deze goed gaar is.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com