Recept voor rabarbercompote
2 januari 2013
Compote met vet verse gember, lekker bij gemarineerde karbonaadjes.
Compote met vet verse gember, lekker bij gemarineerde karbonaadjes.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
Voor de karbonaadjes:
- 3 el olijfolie
- 1 el fijngehakte tijm
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 schouderkarbonades.
Voor de compote:
- 500 g rabarber
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
- 100 g suiker
- het sap van 1 sinaasappel
Aan de slag!
- Meng in een kommetje de olie met de tijm en knoflook.
- Wrijf de karbonades met dit mengsel in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
- Snijd voor de compote de rabarber in stukjes van 1 cm.
- Doe de rabarber in een pan met de gember, suiker en sinaasappelsap en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 5-10 minuten zachtjes koken tot een grove, dikke compote.
- Bak intussen in een ruime antiaanbakpan de karbonades in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Bestrooi ze met zout en peper en dien op met de compote.
Lekker met aardappeltjes uit de oven en sperziebonen.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten, plus marineren.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar, Zara home.