Recept voor rabarberjam met sinaasappel en gember
1 april 2013
Lekker voor bij de paasbrunch! Met dit recept maak je een aantal potten jam. Idee: plak een etiket met een leuke tekst op de potten.
Lekker voor bij de paasbrunch! Met dit recept maak je een aantal potten jam. Idee: plak een etiket met een leuke tekst op de potten.
Voor ca. 4 potten.
Boodschappenlijstje:
- 1250 g rabarber
- 2 sinaasappels
- 1 el gemberpoeder
- 500 g geleisuiker speciaal
- Belangrijk: 4 goed schoongemaakte jampotten.
Aan de slag!
- Maak de rabarberstengels schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.
- Doe ze in een ruime pan.
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de schil boven de rabarber (alleen het oranje).
- Pers de sinaasappels uit en schenk het sap in de pan.
- Kook de rabarber in 5-10 minuten gaar.
- Voeg de gemberpoeder en geleisuiker toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat de rabarber 1-2 minuten goed doorkoken, schep eventueel schuim af.
- Schenk de jam in potten, sluit ze meteen en zet ze ca. 5 minuten op hun kop.
- Bewaar de potten in de koelkast.
TIP: Hoe langer je de rabarber kookt, hoe fijner de jam wordt. Hou je van jam met stukjes? Kook de rabarber dan korter.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.