Recept voor Ratatouille met couscous en amandelen
Tekst: Vriendin
24 mei 2019
Een heerlijk hoofdgerecht voor het hele gezin! Leuke tip: voeg er ook nog wat feta aan toe. Kijk snel hoe je dit gerecht maakt.
Een heerlijk hoofdgerecht voor het hele gezin! Leuke tip: voeg er ook nog wat feta aan toe. Kijk snel hoe je dit gerecht maakt.
Ingrediënten
4 el blanke amandelen
• 250 g couscous
• 2 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, gesnipperd
• 1 courgette, in halve plakken
• 1 aubergine, in stukjes
• 2 gele paprika’s, in repen
• 100 ml tomato frito
• 2 el balsamicoazijn
• 4 el fijngesneden basilicum
Aan de slag
Rooster in een droge koekepan de amandelen met een snuf zout goudbruin en schep ze in een kommetje. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg de courgette, aubergine en paprika’s toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomato frito, azijn en een scheutje water toe en stoof de groenten in ca. 5 minuten beetgaar. Serveer de ratatouille met de couscous en bestrooi met de geroosterde amandelen en basilicum.
Bereidingstijd: 20 minuten
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten