Recept voor ravioli met walnotenpesto en broccoli
4 augustus 2011
Broccoli is een seizoensgroente van deze maand. Bijzonder en heel lekker in combinatie met een zelfgemaakte walnotenpesto!
Broccoli is een seizoensgroente van deze maand. Bijzonder en heel lekker in combinatie met een zelfgemaakte walnotenpesto!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g koelverse ravioli met 4 kazen
- 300 g broccoliroosjes
Voor de walnotenpesto:
- 50 g gepelde walnoten
- 1 kleine teen knoflook
- 15 g platte peterselie, grof gehakt
- 60 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano of pecorino)
- 75 ml olijfolie
Extra: keukenmachine.
Aan de slag!
- Maak eerst de pesto door in een keukenmachine de walnoten met de knoflook, peterselie en kaas fijn te malen.
- Voeg terwijl de machine draait de olijfolie toe.
- Breng de pesto op smaak met zout en peper.
- Kook de ravioli samen met de broccoliroosjes in een ruime pan met water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
- Giet de pasta en broccoli af en meng met de walnotenpesto.
Serveer met een tomatensalade.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désireé van Dijk. M.m.v.: Bij de Dames, Hema, Ikea, Studio Bazar, Zara-home.