Recept voor ricotta-kerstomaatjessaus met basilicum
25 maart 2014
Ben je op zoek naar een andere tomatensaus dan de bolognesesaus? Probeer eens deze saus van verse kerstomaatjes en ricotta, lekker met wat basilicumblaadjes!
Ben je op zoek naar een andere tomatensaus dan de bolognesesaus? Probeer eens deze saus van verse kerstomaatjes en ricotta, lekker met wat basilicumblaadjes!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 500 g kerstomaatjes
- 1 beker ricotta (250 g)
- handvol basilicumblaadjes
Aan de slag!
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 min.
- Voeg de tomaatjes toe en bak ze zo'n 6 min., tot ze openbarsten en de heerlijke sappen vrijkomen. Bak nog 2 min.
- Schep de ricotta en de basilicum erdoor.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Tip: Bak voor een extra hartige smaak reepjes parmaham met de ui mee. Of leg later mooie plakjes parmaham losjes op de pasta. Strooi er nog wat basilicum over en maak af met een straaltje van je favoriete olijfolie.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v .Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-home, Ikea.