Recept voor rijstepap met kokos en citroengras
Tekst: Vriendin
24 oktober 2012
Dit warme exotische toetje is vaak ook een succes bij kinderen!
Dit warme exotische toetje is vaak ook een succes bij kinderen!
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 stengel citroengras
- 8 dl kokosmelk (2 blikken)
- 2 dl melk
- 200 g dessertrijst
- 75 g suiker
- 1 mango, geschild in blokjes
Aan de slag!
- Kneus de stengel citroengras.
- Breng in een pan de kokosmelk samen met de melk, het citroengras en een mespunt zout aan de kook.
- Voeg de rijst toe en laat het op een laag vuur in ca. 12 minuten tot romige pap koken; roer alles regelmatig goed door.
- Verwijder het citroengras en meng er de suiker door.
- Schep de warme rijstepap in schaaltjes en schep er wat blokjes mango op.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin