Recept voor rijstgerecht met gehakt en tortillachips
30 april 2014
Zin in een makkelijke maaltijd? Probeer dit rijstgerecht met gehakt en tortillachips.
Zin in een makkelijke maaltijd? Probeer dit rijstgerecht met gehakt en tortillachips.
Hoofdgerecht, 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 gram gehakt
- 150 gram rijst
- halve paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- halve rode peper
- 1,5 eetlepel tacokruiden
- 400 gram tomatenblokjes
- tortillachips
- 100 gram mais
- eventueel crème fraîche, chilipoeder
- Zet een pan water op voor het koken van de rijst en bereid de rijst volgens de bereidingswijze op het pakje. Snipper het uitje, snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn en de paprika in blokjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook, de paprika, de rode peper en de kruiden aan.
- Voeg na circa 3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de mais toe.
- Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer de rijst met het sausje, wat tortillachips en eventueel wat crème fraîche.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.