Recept voor rijstnoedels met kip en kokossaus
29 december 2012
Zo smaakt het oosten…
Zo smaakt het oosten…
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g dikke rijstnoedels
- 2 el zonnebloemolie
- 3 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2-3 el Thaise rode currypasta
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 300 g sugarsnaps, schoongemaakt
- 2 rode paprika’s, in dunne repen
- 1-2 el vissaus• sap van 1 limoen
- handje koriander, grof gehakt
Aan de slag!
- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water.
- Verwarm de olie in een wok en bak de bosui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de currypasta toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze 2 minuten.
- Schenk de kokosmelk in de wok en voeg de sugarsnaps en paprika toe.
- Laat alles ca. 4 minuten zacht koken tot de groenten beetgaar zijn.
- Breng op smaak met vissaus en limoensap.
- Verdeel de rijstnoedels over diepe borden en schep er de kip met kokossaus over.
- Strooi er de koriander over.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.