Recept voor risotto met champignons en kaas
20 juli 2014
Risotto en champignons is een supercombi! Lekker met Grana Padano.
Risotto en champignons is een supercombi! Lekker met Grana Padano.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g risottorijst
- 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
- 1 liter warme bospaddenstoelenbouillon
- 250 g kastanjechampignons, schoongeveegd en in plakjes
- een klontje roomboter
- 4 el geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glanzen en glazig zien.
- Voeg de tomatenblokjes met sap toe en roer tot het vocht is opgenomen.
- Schenk er een scheut bouillon bij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Laat de rijst zachtjes koken. Ga zo door tot rijst na ca. 20 gaar is; roer regelmatig.
- Verhit intussen in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de champignons op hoog vuur 3-4 minuten. Bestrooi ze met wat zout en peper.
- Meng op het laatst de champignons samen met het klontje boter door de risotto.
- Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de risotto in diepe borden en verdeel er de kaas over.
Bereidingstijd: 25-30 minuten.
Variatietip: Je kunt de Grana Padano ook vervangen door geitenkaas.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.