Recept voor risotto met gerookte kip
22 mei 2014
Geen inspiratie? Maak deze risotto met gerookte kip en geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk!
Geen inspiratie? Maak deze risotto met gerookte kip en geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 200 gram arborio (risottorijst)
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 500 ml warme kippenbouillon
- 100 gram peultjes, schoongemaakt
- 4 kleine gerookte kipfilets, in plakjes
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schep er de rijst door.
- Meng de wijn door de bouillon. Schenk een scheut bouillon bij de rijst en roer goed. Voeg telkens weer een scheut toe als de bouillon bijna opgenomen is, tot de bouillon op is.
- Schep de peultjes en de kip door de risotto. Verwarm nog enkele minuten. Roer de parmezaan erdoor en serveer de risotto direct.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Receptuur en beeld: Gallo Images Pty Ltd./Stockfood/BeeldigBeeld
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.