Recept voor rode kool met sappige pruimen en spek
17 februari 2014
Vind je pruimen en rode kool lekker? Combineer ze samen met spek en je hebt een heerlijke maaltijd voor vanavond.
Vind je pruimen en rode kool lekker? Combineer ze samen met spek en je hebt een heerlijke maaltijd voor vanavond.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 600 g pruimen, in kwarten
- 3 el rietsuiker
- 1 tl gemalen kaneel
- 4 el olijfolie
- 1 zak aardappelpartjes (600 g, diepvries)
- 250 g gerookte spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode kool (ca. 800 g), in reepjes
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- Extra: ovenschaal of braadslede
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de pruimen in een ovenschaal of braadslede.
- Strooi er de suiker en de kaneel over.
- Rooster de pruimen in de voorverwarmde oven in 25 minuten sappig.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 10-12 min. goudbruin en gaar.
- Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Schep de ui erdoor en bak nog 1 minuut.
- Voeg de rodekool, eventueel in 2 porties toe, en bak in 6 minuten knapperig gaar.
- Breng op smaak met de rozemarijn en zout en peper.
- Schep de geroosterde pruimen door de rodekool en verdeel over 4 borden.
- Serveer met de aardappelpartjes.
Tip: Liever minder pruimen door de rode kool? Zet de rest van de pruimen terug in de uitgeschakelde oven en serveer ze toe over ijs of bij chipolatapudding.
Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & Kamille Studio bazar, Bedazzle