Placeholder

Recept voor roerbak met mie, varkensreepjes en garnalen

Heerlijke mie met roergebakken groenten, schnitzel en garnaaltjes.

Heerlijke mie met roergebakken groenten, schnitzel en garnaaltjes.

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak Chinese eiermie (250 g)
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el sojasaus
  • 3 el (wok)olie
  • 300 g varkensschnitzel, in dunne reepjes
  • 200 g rauwe garnalen (diepvries, zak 500 g), ontdooid en gepeld
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui, fijngehakt
  • 750 g Oosterse wokgroenten (diepvries)
  • een handje koriander

Aan de slag!

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Meng in een kommetje de kerrie met de sojasaus en 4 eetlepels water.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de varkensreepjes 3 minuten.
  5. Schep op een bord.
  6. Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de garnalen in ca. 3 minuten roze en gaar.
  7. Schep bij het vlees.
  8. Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de knoflook en ui 1-2 minuten.
  9. Voeg de wokgroenten toe en bak 5 minuten mee.
  10. Voeg het vlees en de garnalen, de mie en het kerriesausje toe.
  11. Roerbak alles nog 2 minuten. Verdeel over kommen en strooi er koriander over.

TIP: Voor extra pit serveer je er zoete chilisaus of sambal bij.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.