Recept voor roergebakken broccoli met kip
1 mei 2017
In slechts 20 minuten staat dit roergebakken gerecht al op tafel. Dat wordt smullen!
In slechts 20 minuten staat dit roergebakken gerecht al op tafel. Dat wordt smullen!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g eiermie
- 500 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
- 2 el wokolie
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 2 uien, grof gesneden
- 3 el gembersiroop (flesje)
- 3 el sojasaus
- 1 citroen, in partjes
Aan de slag!
- Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar. Kook de broccoli 5 min. en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een wok. Roerbak de kipfilet 2 min. Voeg de ui en de broccoli toe en bak nog 4 min. al omscheppend.
- Breng de roerbak op smaak met de gembersiroop, de sojasaus en peper naar smaak.
- Schep de mie in 4 kommen. Verdeel er de roerbak over en leg er een partje citroen bij.
Tip: vervang voor een vegetarisch gerecht de kipfilet door 1 blok tofu (ca. 400 g). Laat de tofu goed uitlekken en snijd in blokjes. Marineer de tofublokjes desgewenst in een beetje sojasaus met sambal.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Nijhof.