Recept voor roergebakken garnalen met gember en spinazie
2 april 2013
Roerbakken is erg gezond aangezien de ingrediënten slechts een korte tijd worden aangebakken. Erg belangrijk is dat de wok gloeiend heet moet staan zodat de ingrediënten snel klaar zijn.
Roerbakken is erg gezond aangezien de ingrediënten slechts een korte tijd worden aangebakken. Erg belangrijk is dat de wok gloeiend heet moet staan zodat de ingrediënten snel klaar zijn.
Hoofdgerecht voor twee personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el olie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 400 g rauwe gepelde garnalen (diepvries), ontdooid
- 3 tomaten, zaadjes verwijderd en in reepjes
- 150 g panklare spinazie
Aan de slag!
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, gember, rode peper en paprika al omscheppend 1 minuut.
- Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3-4 minuten.
- Voeg de tomaten toe en bak ze 1 minuut mee.
- Voeg tenslotte de spinazie toe en roerbak alles tot de spinazie is geslonken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met witte rijst.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.