![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor Romig gegratineerde pastaschotel
Tekst: Vriendin
6 juni 2016
Een heerlijke pastaschotel. Beter voor de lijn, dankzij de slanke bechamelsaus!
Een heerlijke pastaschotel. Beter voor de lijn, dankzij de slanke bechamelsaus!
Ingrediënten:
• 300 g penne
• 2 el olijfolie
• 300 g magere rundergehaktballetjes
• 1 ui, gesnipperd •
3 teentjes knoflook, geperst
• 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
• 1 bekertje crème fraîche halfvet (125 ml)
• 2 el magere melk
• 3 el geraspte jonge kaas 30+
• 1 tl gedroogde oregano.
Extra nodig: ingevette ovenschaal (inhoud 2 l)
Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en bak de gehakt- balletjes in 3 minuten bruin. Schep ze uit de pan en fruit de ui met de helft van de knoflook 1 minuut in het bakvet. Voeg de gepelde tomaat toe en druk de tomaten met een spatel klein. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en stoof 10 minuten in de tomatensaus. Verwarm intussen de oven voor tot 200oC. Giet de penne af. Meng de penne door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal. Meng de crème fraîche met de melk, kaas, oregano en zout en peper naar smaak. Strijk de room over de pasta. Bak de pastaschotel in de oven in 25-30 minuten goudbruin.
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25-30 minuten
Meer van Vriendin