Recept voor romige chocomoussetaart
16 september 2015
Heerlijke chocomoussetaart.
Heerlijke chocomoussetaart.
Nagerecht voor 8 personen
Ingrediënten:
–6-7 dunne plakken chocoladecake, zonder korst
-125 ml volle melk
-250 g pure chocolade, fijngehakt
-200 ml slagroom
-25 g suiker
-½ tl gemalen kaneel
Extra:
–springvorm (20 cm ø)
-bakpapier
-mixer
Aan de slag:
Bekleed de bodem van de springvorm met een royaal vel bakpapier. Zet er de rand op en maak dicht. Zet ook tegen de rand een reep dubbelgevouwen bakpapier – zo plakt de mousse straks niet aan de vorm. Leg de plakken cake op de bodem van de vorm. Snijd de plakken bij, zodat de hele bodem goed is bedekt. Breng in een steelpan de melk tegen de kook. Smelt 175 gram chocolade in de warme melk. Roer glad en neem de pan van het vuur. Laat de chocolademassa tot kamertemperatuur afkoelen. Klop intussen de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom luchtig door de chocolademassa. Schep de chocolademousse op de cakebodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Schaaf voor serveren krullen van de rest van de chocolade erboven en bestrooi met een beetje kaneel.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Wachten: 3,5 uur.
Variatietip
Vervang voor een spannend accent de kaneel door versgemalen chilipeper.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, H&M Home.