Placeholder

Recept voor romige farfallesalade met zalm

Een pastasalade is super gemakkelijk als je een keer weinig tijd hebt om te koken, maar wel een maaltijd op tafel wilt zetten.

Een pastasalade is super gemakkelijk als je een keer weinig tijd hebt om te koken, maar wel een maaltijd op tafel wilt zetten.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g farfalle
  • 125 g mascarpone
  • sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl kappertjes, grof gehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 100 g verse spinazie, gewassen

Aan de slag!

  1. Kook de farfalle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet. Spoel de pasta onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
  2. Meng de mascarpone met het citroensap, de knoflook, de kappertjes, de dille en (weinig) zout en peper naar smaak.
  3. Schep de mascarpone door de pasta. Meng er de courgette, de zalmsnippers en de spinazie door. Lekker met knapperig ciabatta.

Tip: Vervang de zalmsnippers ook eens door reepjes gerookte kipfilet.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.