Placeholder

Recept voor romige gorgonzolasaus met spinazie

Vanavond op het menu: pasta met verse spinazie in gorgonzolasaus.

Vanavond op het menu: pasta met verse spinazie in gorgonzolasaus.

Recept voor 4 personen (vegetarisch)

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode peper, in reepjes (zonder zaadjes)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 600 g spinazie
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 150 g gorgonzola, in stukjes

Aan de slag!

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de peper en de knoflook 1 min.
  2. Voeg de spinazie in handzame porties toe, laat al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
  3. Voeg de crème fraîche toe en laat de room smelten. Schep er de gorgonzola door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: Vervang voor een zachtere saus de crème fraîche en de gorgonzola door 1 beker mascarpone (250 g) en 50 g geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas).

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-home, Ikea.