Recept voor romige kaasfondue met champagne
31 december 2016
Om alvast in de stemming te komen voor vanavond, hebben wij een leuk ideetje voor je: romige kaasfondue met champagne. Dat wordt smullen!
Om alvast in de stemming te komen voor vanavond, hebben wij een leuk ideetje voor je: romige kaasfondue met champagne. Dat wordt smullen!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
–300 ml champagne, prosecco of cava
–2 el maïzena
–150 g roomkaas naturel
–200 g Gruyère, grof geraspt
–200 g Emmentaler, grof geraspt
–1 teen knoflook, geperst
–eventueel 2 el olijfolie met truffelaroma
Om te dippen (maak eventueel een keuze):
–1 stokbrood, in blokjes
–2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
–4 stengels bleekselderij, in stukjes
–250 g kastanjechampignons, gehalveerd
–1 bos radijsjes, schoongemaakt
–300 g beetgaar gekookte bloemkool- of broccoliroosjes
Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje
Aan de slag!
Roer in een kommetje 2 eetlepels van de champagne, prosecco of cava door de maïzena. Breng in een fonduepan de rest van de champagne aan de kook. Voeg de roomkaas toe en klop met een garde tot de kaas in de drank is opgelost. Zet het vuur laag en voeg de Gruyère en Emmentaler in porties toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Meng er het maïzenapapje, de knoflook en eventueel de truffelolie door. Breng op smaak met versgemalen peper. Zet de fonduepan op een rechaud met een waxinelichtje op tafel en zet er schaaltjes met dipingrediënten naast.
Tip! Maak er een Hollandse fondue van door de Gruyère en Emmentaler te vervangen door geraspte belegen Goudse kaas en Hollandse gatenkaas.
Tip! Voeg voor een chique tintje eventueel nog wat truffelolie toe.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-Home.