Recept voor romige peultjes voor bij gebakken vis of gegrilde kip
Tekst: Vriendin
27 oktober 2012
Met deze heerlijke peultjes is jouw avondeten sowieso geslaagd!
Met deze heerlijke peultjes is jouw avondeten sowieso geslaagd!
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 75 g roomboter, op kamertemperatuur
- 2 el fijngehakte dille
- 1 teen knoflook, geperst
- een halve biologische citroen, schoongeboend
- 450 g peultjes, schoongemaakt
Extra: fijne rasp, vershoudfolie
Aan de slag!
- Meng in een kommetje de boter met de dille en knoflook.
- Rasp boven de boter met een fijne rasp de schil van de citroen (alleen het geel) en schep de boter nogmaals door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de boter op een stuk vershoudfolie en vorm er een rolletje van.
- Laat de boter in de koelkast opstijven.
- Kook de peultjes in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
- Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
- Doe ze in een schaal.
- Snijd van de boterrol dunne plakjes en leg ze op de warme peultjes.
- Serveer direct.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus opstijven.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.
Meer van Vriendin