Recept voor romige preipasta met makreel
28 februari 2017
Nooit geweten dat prei en makreel zo’n verbluffende combinatie was!
Nooit geweten dat prei en makreel zo’n verbluffende combinatie was!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
-400 g penne
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-600 g prei, in ringen
-200 g crème fraîche
-100 ml droge witte wijn
-300 g gerookte makreelfilet
-2 tl gedroogde oregano
Aan de slag!
- Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Schep de prei erdoor en bak de groente in 3 min. knapperig.
- Voeg de crème fraîche met de wijn toe. Laat de room op laag vuur smelten en roer glad. Verdeel intussen de makreelfilet in stukjes. Giet de penne af.
- Schep de makreelfilet en penne door de prei. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
Tip Ook lekker met spaghetti! Vervang de makreelfilet door gerookte forel- of zalmfilet.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.