Recept voor romige rijst met sperziebonen
1 maart 2014
Basisrecept voor romige rijst met sperziebonen.
Basisrecept voor romige rijst met sperziebonen.
Recept voor 2 personen:
Boodschappenlijstje:
- 150 gram rijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram sperziebonen
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- circa 25 gram boter
- flinke hand geraspte kaas
- 2 eetlepels creme fraiche
- eventueel spekreepjes, hamreepjes of andere groenten
Aan de slag!
- Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de rijst en de sperziebonen.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pakje en kook de sperziebonen in ongeveer 8-10 minuten gaar. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
- Als de rijst en de sperziebonen klaar zijn, smelt je de boter in een pannetje en bak je het uitje met de knoflook aan en eventueel andere groenten zoals paprika, prei enzovoort.
- Voeg na circa 2 minuten de kruiden toe. Bak de kruiden ongeveer 1 minuut mee en voeg vervolgens de rijst en de sperziebonen toe.
- Als je het lekker vindt, kun je nu ook kipreepjes of hamreepjes toevoegen. Roer het geheel goed door en voeg de geraspte kaas toe. Meng alles nogmaals goed door, proef, en voeg eventueel wat extra kaas toe. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper.
- Voeg op het laatste moment de creme frâiche toe om het wat frisser en romiger te maken.
- Als je nog geen ham/kipreepjes hebt toegevoegd, kun je een bijvoorbeeld een (vegetarische) schnitzel serveren bij dit recept.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.