Recept voor romige soep met rivierkreeftjes
4 augustus 2011
Als tussengerecht van het kerstmenu kun je deze romige soep serveren. Hou je niet van vis? Vervang in het recept dan de rivierkreeftjes voor uitgebakken spekjes of reepjes bacon.
Als tussengerecht van het kerstmenu kun je deze romige soep serveren. Hou je niet van vis? Vervang in het recept dan de rivierkreeftjes voor uitgebakken spekjes of reepjes bacon.
Tussen- of voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el boter of olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 aardappels, geschild en in blokjes
- 400 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 7 dl visbouillon (van tablet)
- 2 dl witte wijn
- 1 el mierikswortel (potje)
- 125 ml slagroom
- 200 g gepelde rivierkreeftjes
Extra nodig: staafmixer of keukenmachine.
Aan de slag!
- Verhit de boter of olie in een ruime soeppan en fruit de ui 3 minuten.
- Voeg de aardappel, knolselderij, bouillon en witte wijn toe.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat alles ca. 15 minuten zacht koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn.
- Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Schenk de soep terug in de pan en meng er de mierikswortel en slagroom door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Warm de soep nog 1-2 minuten zachtjes door.
- Schep de soep in borden en verdeel er de rivierkreeftjes over.
Rivierkreeft en kreeft zijn typische Scandinavische specialiteiten. Gepelde kant-en-klaar kreeftjes kun je bij goede visboeren en goed gesorteerde supermarkten krijgen.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.