Placeholder

Recept voor romige spinaziesoep met courgette en spekjes

Zelf soep maken hoeft niet lastig te zijn. Deze spinaziesoep is heel simpel om te maken en is binnen 20 minuten al klaar!

Zelf soep maken hoeft niet lastig te zijn. Deze spinaziesoep is heel simpel om te maken en is binnen 20 minuten al klaar!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 0,5 el olijfolie
  • 200 g spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 liter warme groente- of kippenbouillon
  • 300 g bladspinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • Extra: keukenpapier

Aan de slag:

  1. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de spekreepjes in enkele minuten goudbruin en knapperig. Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier en laat ze uitlekken.
  2. Schep het spekvet op 2 eetlepels na uit de pan. Bak in het spekvet de ui en courgette al omscheppend 2-3 minuten op matig vuur. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
  4. Voeg de spinazie in delen toe en roer tot de blaadjes zijn geslonken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de soep in kommen en strooi er de spekjes over. Lekker met stokbrood.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.