Recept voor romige zalmenchilada met spinazie
14 augustus 2014
Zalm en spinazie zijn een supercombi! Dit recept brengt deze twee samen in een heerlijke enchilada.
Zalm en spinazie zijn een supercombi! Dit recept brengt deze twee samen in een heerlijke enchilada.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 600 g spinazie, gewassen
- 1-2 tl hot pepper sauce
- 8 tortilla wraps tomaat
- 500 g zalmfilet, in blokjes
- 1 grote beker crème fraîche (200 g)
- 100 g geraspte jonge kaas
- 1 bosui, in ringetjes
- Extra: lage ovenschaal
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met de hot pepper sauce.
- Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen. Verdeel de spinazie en de zalmfilet over de wraps. Rol op en leg ze in de ovenschaal.
- Meng de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak. Strijk over de tortilla's.
- Bak de enchilada's 15-20 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze uit de oven met de ringetjes bosui.
Hot pepper sauce: De basis van deze rode pittige smaak zijn verse rode pepers. Wees zuinig met zout, de pepersaus bevat ook zout.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara-Home, & klevering-zuid, Nijhof, Studio Bazar, Portazul.