Recept voor romige zalmschotel met paprika
13 november 2014
Heerlijk, zo’n visschotel. Deze romige zalmschotel met paprika is extra lekker met aardappelen en broccoli erbij.
Heerlijk, zo’n visschotel. Deze romige zalmschotel met paprika is extra lekker met aardappelen en broccoli erbij.
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20-25 minuten
Ingrediënten:
- 600 g zalmfilet
- 1 rode paprika, in ringen
- 1 grote beker crème fraîche (200 ml)
- 1 el mosterd
- 1 teen knoflook
- 100 g geraspte belegen kaas
- 2 el basilicum, fijngehakt
- Extra: ingevette ovenschaal
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Leg de zalmfilet in de ovenschaal. Leg de paprikaringen op de zalmfilet.
- Roer de crème fraîche los met de mosterd. Pers de knoflook boven de room. Voeg de kaas en de basilicum toe en meng. Breng op smaak met zout en peper.
- Strijk de basilicumroom over de zalmfilet.
- Bak de zalmschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Tip: Lekker met gebakken of gekookte aardappelen en broccoli.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.