Recept voor rozemarijnkip met bloedsinaasappel
31 juli 2014
Ben je dol op quinoa of wil je graag eens quinoa proberen? Dan is dit recept een aanrader. Lekker met kip en rozemarijn.
Ben je dol op quinoa of wil je graag eens quinoa proberen? Dan is dit recept een aanrader. Lekker met kip en rozemarijn.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 kipbraadsticks
- 4 takjes verse rozemarijn
- 2 el olijfolie
- 150 ml kippenbouillon (van tablet)
- 250 g Quinoa
- 2 bloedsinaasappels, schoongeboend en in partjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 800 g spinazie, gewassen
- Ook nodig: 4 cocktailprikkers
Aan de slag!
- Vouw de kipbraadsticks open en steek de takjes rozemarijn in de kip. Vouw de braadsticks dicht en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit 1 el olie in een braadpan en bak de kipbraadsticks rondom lichtbruin. Voeg de bouillon toe, leg de deksel op de pan en stoof op laag vuur in circa 30 minuten gaar.
- Kook de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep regelmatig om.
- Leg de sinaasappelpartjes tussen de kip in de pan en stoof nog 5 minuten. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes goudgeel.
- Schep de spinazie erdoor en roerbak de spinazie tot de blaadjes zijn geslonken.
- Breng op smaak met peper.
Variatietip: vervang de Quinoa door 1 kilo aardappelen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Portazul, & Klevering Zuid, Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.