Recept voor rucola-notenstamppot met varkenshaas
8 december 2014
Een stamppot, maar dan anders! Met noten, rucola en slagroom in plaats van melk maak je van deze stamppot een heerlijk gerecht.
Een stamppot, maar dan anders! Met noten, rucola en slagroom in plaats van melk maak je van deze stamppot een heerlijk gerecht.
Warm voorgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 50 g roomboter
- 500 g varkenshaas
- 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
- 100 g ongezouten noten, bijv. hazel- of walnoten, grofgehakt
- 125 ml slagroom
- 75 g rucola
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
- Smelt de boter in een koekenpan. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak het vlees in 10-12 min. bruin en van binnen rosé.
- Rooster in een droge koekenpan de noten en schud ze op een bord.
- Neem de varkenshaas uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie rusten.
- Bak in het bakvet de champignons bruin en beetgaar.
- Giet intussen de aardappelen af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een smeuïge puree.
- Schep de rucola – houd eventueel wat blaadjes apart voor de garnering – en de noten door de stamppot. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de stamppot op 4 borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en leg op de stamppot.
- Schep er de champignons over en bestrooi naar wens met enkele bewaarde blaadjes rucola.
Tip Snijd de varkenshaas in plakjes. Gril de medaillons in de grillpan in 3-4 min. per kant bruin en van binnen rosé.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.