Recept voor rundvleesstoof met tomaat en groene olijven
25 februari 2015
Lekker sudderen op woensdag met een heerlijke rundvleesstoofpot.
Lekker sudderen op woensdag met een heerlijke rundvleesstoofpot.
Hoofdgerecht voor 8 personen.
Boodschappenlijstje:
- 800 g magere runderlappen, in niet al te kleine stukken
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 2 kleine wortels, geraspt
- 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 150 ml rode wijn
- 16 grote groene olijven zonder pit
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas, om te bestrooien.
Aan de slag!
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
- Schep het op een bord en bak in het bakvet de ui en knoflook ca. 2 minuten.
- Voeg de bleekselderij, wortels en rozemarijn toe en bak alles nog 1 minuut.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht en de wijn toe en breng alles aan de kook.
- Voeg het vlees toe.
- Zet het vuur laag en laat het vlees afgedekt op laag vuur in ca. 2 uur en 30 minuten gaarsudderen – meng er 30 minuten voor het einde van de kooktijd de olijven door.
- Roer zo nu en dan en controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit.
- Zo niet, voeg dan een scheutje water of wijn toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi er direct of aan tafel de kaas over.
- Serveer het stoofgerecht met rijst, aardappelpuree of pasta en gekookte broccoli of sperziebonen.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 2 uur en 30 minuten stoven.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereodonh: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.