Placeholder

Recept voor rundvleesstoof met tomaat en groene olijven

Lekker sudderen op woensdag met een heerlijke rundvleesstoofpot.

Lekker sudderen op woensdag met een heerlijke rundvleesstoofpot.

Hoofdgerecht voor 8 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 800 g magere runderlappen, in niet al te kleine stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 kleine wortels, geraspt
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 16 grote groene olijven zonder pit
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas, om te bestrooien.

 

Aan de slag!

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
  3. Schep het op een bord en bak in het bakvet de ui en knoflook ca. 2 minuten.
  4. Voeg de bleekselderij, wortels en rozemarijn toe en bak alles nog 1 minuut.
  5. Voeg de tomatenblokjes met vocht en de wijn toe en breng alles aan de kook.
  6. Voeg het vlees toe.
  7. Zet het vuur laag en laat het vlees afgedekt op laag vuur in ca. 2 uur en 30 minuten gaarsudderen – meng er 30 minuten voor het einde van de kooktijd de olijven door.
  8. Roer zo nu en dan en controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  9. Zo niet, voeg dan een scheutje water of wijn toe.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Strooi er direct of aan tafel de kaas over.
  12. Serveer het stoofgerecht met rijst, aardappelpuree of pasta en gekookte broccoli of sperziebonen.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 2 uur en 30 minuten stoven.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereodonh: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.