Recept voor salade met aspergetips en garnalen
5 mei 2015
Een snel recept voor salade met een heerlijke seizoensgroente: asperges.
Een snel recept voor salade met een heerlijke seizoensgroente: asperges.
Tussendoortje voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 takjes basilicum
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 250 g rauwe gepelde reuzegarnalen
- 125 g groene, dunne aspergetips
- 50 g veldsla
Aan de slag!
- Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.
- Meng in een kommetje het basilicum met het sjalotje, 3 eetlepels olie en het citroensap.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok.
- Dep de garnalen met keukenpapier droog en bak ze al omscheppend ca. 2 minuten.
- Voeg de aspergetips toe en roerbak ze ca. 3 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de veldsla over twee borden en schep er de aspergetips en garnalen op.
- Schep er de basilicumdressing over.
Tip Lekker met reepjes warme ciabatta.
Recept: Tal Maes