Placeholder

Recept voor salade met gerookte kip en kidneybonen

Kant-en-klaar gerookte kip leent zich uitstekend voor een supersnelle maaltijdsalade. De pittige mosterddressing is heerlijk in combinatie met de zoete mango.

Kant-en-klaar gerookte kip leent zich uitstekend voor een supersnelle maaltijdsalade. De pittige mosterddressing is heerlijk in combinatie met de zoete mango.

Maaltijdsalade voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 mango
  • 500 g gerookte kip, in plakjes
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
  • 150 g waterkers
  • 6 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl honing
  • 1 el grove mosterd

Aan de slag!

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in blokjes.
  2. Meng in een schaal de kip met de mango, kidneybonen en waterkers.
  3. Klop in een kommetje de olie met de azijn, knoflook, honing en mosterd tot een dikke vinaigrette.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de dressing voorzichtig door de salade.

Tip: Geef er eventueel nog knapperig warm brood bij.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.