Recept voor salade met gerookte kip en kidneybonen
4 augustus 2011
Kant-en-klaar gerookte kip leent zich uitstekend voor een supersnelle maaltijdsalade. De pittige mosterddressing is heerlijk in combinatie met de zoete mango.
Kant-en-klaar gerookte kip leent zich uitstekend voor een supersnelle maaltijdsalade. De pittige mosterddressing is heerlijk in combinatie met de zoete mango.
Maaltijdsalade voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 mango
- 500 g gerookte kip, in plakjes
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
- 150 g waterkers
- 6 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tl honing
- 1 el grove mosterd
Aan de slag!
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in blokjes.
- Meng in een schaal de kip met de mango, kidneybonen en waterkers.
- Klop in een kommetje de olie met de azijn, knoflook, honing en mosterd tot een dikke vinaigrette.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de dressing voorzichtig door de salade.
Tip: Geef er eventueel nog knapperig warm brood bij.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.