Recept voor salade met geroosterde pompoen en venkel
6 november 2014
Deze maaltijdsalade met pompoen en venkel is een perfecte herfstsalade. Lekker met meergranen-stokbrood.
Deze maaltijdsalade met pompoen en venkel is een perfecte herfstsalade. Lekker met meergranen-stokbrood.
Maaltijdsalade, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kleine flespompoen
- 2 el olijfolie
- 1 flinke teen knoflook, geperst
- een mespunt gedroogde chilivlokken
- 1 venkelknol
- 150 g gemengde sla
- 100 g blauwe kaas, in blokjes
- 50 g walnoten
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pompoen met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in stukjes van 3-4 cm groot; verwijder hierbij de draden en zaden.
- Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, chilivlokken en wat zout en peper. Meng de knoflookolie door de pompoen.
- Spreid de stukjes pompoen uit over een bakplaat en rooster ze in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar; schep ze tussentijds een keer om. Neem uit de oven en laat tot lauwwarm afkoelen.
- Verwijder bij de venkel de harde kern en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.
- Meng vlak voor het opdienen in een schaal de gemengde sla met de venkel, pompoen en honing-mosterddressing. Verdeel er de blokjes kaas en walnoten over.
- Lekker met meergranen-stokbrood.
Honing-mosterddressing
- 1 el rode-wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 2 tl grove mosterd
- 1 el honing
- enkele takjes tijm, blaadjes gerist
- Klop in een schaaltje of schud in een jampot of dressingshaker alle ingrediënten met wat zout en versgemalen peper tot een mooie, ietwat dikke dressing.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar, H&M Home.