Recept voor salade met in ham verpakte gegrilde asperges
6 juli 2014
Dit is een heerlijk zomers gerecht, niet moeilijk om te maken en staat binnen 20 minuutjes op tafel.
Dit is een heerlijk zomers gerecht, niet moeilijk om te maken en staat binnen 20 minuutjes op tafel.
Boodschappenlijstje:
- 500 g groene asperges
- 150 g parmaham of rauwe ham
- olijfolie om te bestrijken
- 100 g rucola
- 4-5 el sladressing balsamico (flesje)
- 50 g geraspte of geschaafde parmezaanse kaas (of grana padano)
Aan de slag!
- Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af (2-3 cm).
- Snijd de ham in lange repen wikkel ze om het middelste gedeelte van de asperges.
- Bestrijk ze met wat olijfolie en leg ze op het rooster van de BBQ (of op een grilltopper) en gril ze in ca. 6 minuten beetgaar en goudbruin; keer ze regelmatig.
- Verdeel de rucola over borden en sprenkel er de balsamicodressing over. Leg er de asperges op en verdeel er de kaas over.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.