Recept voor salade met peer, bleekselderij, pecannoten en geitenkaas
28 december 2012
Na al dat gesnoep tijdens de feestdagen toe aan iets gezonds? Probeer deze heerlijke salade eens. Gezond én lekker!
Na al dat gesnoep tijdens de feestdagen toe aan iets gezonds? Probeer deze heerlijke salade eens. Gezond én lekker!
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 rijpe peren
- 100 g rucola
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- 100 g zachte geitenkaas
- een handje pecannoten.
Voor de dressing:
- el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el honing.
Aan de slag!
- Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Was de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de parten in dunne plakjes.
- Verdeel de rucola, bleekselderij en plakjes peer over vier borden of een grote schaal.
- Sprenkel er de dressing over.
- Breek de geitenkaas in grove stukjes en verdeel ze over de sla.
- Strooi er de noten over.
Lekker met warm bruin stokbrood.
Bereidingstijd: ca.15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.