Placeholder

Recept voor salade met pijnboompitten, dunne courgettelinten en Parmezaanse kaas

Een gezonde en smaakvolle salade geserveerd met stokbrood.

Een gezonde en smaakvolle salade geserveerd met stokbrood.

Voor- of bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 el pijnboompitten
  • ca. 500 g courgette
  • 5 eetlepels olijfolie extra vièrge
  • raspsel en sap van 1 biologische citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 75 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • 3 el basilicum, in dunne reepjes

Aan de slag!

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
  2. Zet even apart.
  3. Schaaf of snijd de courgette in lange, dunne plakken.
  4. Leg ze in een schaal en schenk er kokend water op.
  5. Laat de courgette zo 2 minuten staan.
  6. Giet af en dep droog met keukenpapier.
  7. Meng in een kommetje de olie met citroensap, citroenraspsel en knoflook.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Voeg de dressing aan de courgette toe en schep het geheel voorzichtig om.
  10. Leg de courgette losjes op een platte schaal.
  11. Schaaf de kaas in dunne plakjes en leg op de courgette.
  12. Strooi er de pijnboompitten en basilicum over.
  13. Serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Klevering.