Recept voor salade met pijnboompitten, dunne courgettelinten en Parmezaanse kaas
8 april 2013
Een gezonde en smaakvolle salade geserveerd met stokbrood.
Een gezonde en smaakvolle salade geserveerd met stokbrood.
Voor- of bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 el pijnboompitten
- ca. 500 g courgette
- 5 eetlepels olijfolie extra vièrge
- raspsel en sap van 1 biologische citroen
- 1 teen knoflook, geperst
- 75 g Parmezaanse kaas (stukje)
- 3 el basilicum, in dunne reepjes
Aan de slag!
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
- Zet even apart.
- Schaaf of snijd de courgette in lange, dunne plakken.
- Leg ze in een schaal en schenk er kokend water op.
- Laat de courgette zo 2 minuten staan.
- Giet af en dep droog met keukenpapier.
- Meng in een kommetje de olie met citroensap, citroenraspsel en knoflook.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de dressing aan de courgette toe en schep het geheel voorzichtig om.
- Leg de courgette losjes op een platte schaal.
- Schaaf de kaas in dunne plakjes en leg op de courgette.
- Strooi er de pijnboompitten en basilicum over.
- Serveer met stokbrood.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Klevering.