Recept voor salade met pindadressing en garnalen
10 april 2015
Een heerlijke dag voor een salade!
Een heerlijke dag voor een salade!
Voor- of bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 rijpe mango
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 300 gram dungesneden witte kool (evt. voorgesneden uit zak)
- 2 bosuitjes, in dunne ringen
- een handje fijngesneden verse munt
- 125 g roze garnalen
Voor de pindadressing:
- 3 el gezouten pinda’s, grof gehakt
- 3 el zoete chilisaus (flesje)
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el vissaus
- het sap van 1 limoen
Aan de slag!
- Meng voor de dressing in een kommetje alle ingrediënten door elkaar.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes of blokjes.
- Meng in een slakom de mango met de tomaten, kool, bosui, munt, garnalen en dressing.
- Lekker bij gegrilde kip of vis.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.