Recept voor salade met rosbief, pistachenoten en geitenkaastoast
Tekst: Vriendin
17 mei 2018
Deze heerlijke salade staat binnen 15 minuten op tafel.
Deze heerlijke salade staat binnen 15 minuten op tafel.
Ingrediënten:
–2 tl Dijonmosterd
-5 el olijfolie
-1 el witte balsamicoazijn
-2 tl honing
-80 g gepelde ongezouten pistachenoten
-16 sneetjes stokbrood
-150 g zachte geitenkaas
-300 g gemengde jonge bladgroenten of jonge spinazie
-1 wortel, geschild en in lange linten geschaafd
-16 plakjes rosbief
-zout en peper
Aan de slag:
Kluts de Dijonmosterd, olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, zout en peper tot een gladde, dikke dressing in een grote kom. Rooster de pistachenoten in een koekepan zonder vet en zet opzij. Smeer de geitenkaas op de sneetjes stokbrood en leg ze 2-3 minuten onder een hete grill totdat het brood knapperig en bruin wordt. Doe de bladgroente in de kom met de dressing en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de sla over vier borden en maak elk bord af met de wortellinten, plakjes rosbief, pistachenoten en geitenkaastoast.
Bereidingstijd: 15 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Zara Home, Nijhof, Juffrouw Splinter, Dille & Kamille.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten