Recept voor salade met sinaasappelkip en bieten
4 augustus 2011
Door de kip kort in balsamicoazijn te marineren, blijft het vlees tijdens het bereiden lekker sappig.
Door de kip kort in balsamicoazijn te marineren, blijft het vlees tijdens het bereiden lekker sappig.
Maaltijdsalade voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g kipfilet, in repen
- 4 el balsamicoazijn
- 2 sinaasappels
- 3 gekookte bieten
- 6 el olijfolie
- 150 g gemengde sla
- 100 g zachte geitenkaas
Aan de slag!
- Meng in een kom de repen kip met 3 eetlepels balsamicoazijn.
- Boen 1 sinaasappel schoon en rasp met een fijne rasp de helft van de schil boven de kip af.
- Schep de repen kip goed door de marinade en laat ze even staan.
- Pel de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verwijder de velletjes van de bieten en snijd ze in mooie dunne partjes.
- Meng in een kom 5 eetlepels olie met de resterende balsamicoazijn.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de rest van de olie in een ruime antiaanbakpan en bak de repen kip op een matig vuur in ca. 4 minuten rondom bruin.
- Strooi er zout en peper over.
- Meng in een diep bord de sla met de bieten, sinaasappel en dressing.
- Leg er de repen kip op en verkruimel er de geitenkaas over.
TIP: Lekker met warm bruin stokbrood.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk